Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

I dag skal vi have hvidvinsdampede blåmuslinger. Børnene er faktisk helt pjattede med det, og det er bare rigtig hyggeligt at sidde rundt om bordet og se de mængder at blåmuslinger der ryger over på deres tallerkner. Og så tager det ikke lang tid at lave.
Ingredienser:

2 kg blåmuslinger
2 løg
4 gulerødder
Citronskal, timian
2 porre
3 dl hvidvin
2 dl hønseboullion
2 fed hvidløg
Olie
e.v.t. lidt fløde.
     Hvidvinsdampede muslinger 05-592x394

 

Fremgangsmåde:
Rens blåmuslinger med en børste og kontroller at dem som er åbne, lukker sig hvis man banker dem forsigtigt ned i bordet. Kasser dem hvis de stadig er åbne.
Hak løg, hvidløg, gulerødder og porre, og svits det i en gryde i olien i 6-8 minutter med et par kviste timian. Hæld blåmuslinger op i gryden og tilsæt 3 dl hvidvin og boullion og e.v.t. lidt fløde. Lad det simre i 10-15 minutter, til alle muslingerne er åbne. Kasser dem som er lukket.
Serveres med flutes, eller andet brød, velbekomme.