Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Efter du har læst denne opskrift, vil du aldrig mere købe færdiglavet bearnaisesovs. Det tager ikke længere tid end at lave en Knorrs, og det smager bare vidunderligt.

Ingredienser:
5 æggeblommer
500 g. usaltet smør
Salt
2 spk eddige
1 spk Bearnaise essens
1 spk vand
½ meget fint hakket charlotteløg
Fransk Estragon

Fremgangsmåde:
I en lille gryde sættes smøret over til smeltning.
I en anden gryde kommer man eddike, og bearnaiseessens og charlotteløg. Lad det småkoge i 4-5 minutter. tilsæt vand, og æggeblommer. Pisk ved svag varme blandingen til en tyk masse. Nu skal smøret tilsættes under piskning. Stille og roligt. Undgå at bruge det meget hvide bundfald, da saucen vil skille med det samme. Tilsæt tilsidst rigelige mængder at estragon. Saucen må ikke koge fra nu af.

Tip:
Hvis den skiller for dig, tilsæt en smule koldt vand under kraftig omrøring, så er den ged barberet:-)

Serveres til en god bøf.

{webgallery engine="tooltip"}

{/webgallery}